Receptai

Kopūstų karis
Paruošimo laikas: 30 minutės
Sudėtyje yra: 9 ingredientai
Kategorija: Daržovės
Sudėtingumas: Vidutinis

Kopūstų karis

2020 31 gegužės 0 0 Nėra komentarų
136 peržiūros
Kopūstą pjaustome kuo ploniau. Svogūną, česnaką ir imbierą smulkiname. Į keptuvę pilame kelis šaukštus aliejaus, beriame smulkintą svogūną, česnaką bei imbierą, pakepiname ir dedame kopūstą, išmaišome. Uždengiame dangčiu ir, kartais pamaišant, kepame apie 5 minutes. Dedame susmulkintą vištienos sultinio kubelį, po šaukštelį visų išvardintų prieskonių, pilame citrinos sultis ir, kartais…
Kreminė morkų sriuba
Paruošimo laikas: 35 minutės
Sudėtyje yra: 8 ingredientai
Sudėtingumas: Vidutinis

Kreminė morkų sriuba

2019 14 lapkričio 0 0 Nėra komentarų
278 peržiūros
Morkas ir bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome stambiau ir dedame į puodą su sultiniu. Ten pat keliauja ir česnako skiltelės bei stambiais kubeliais pjaustytas svogūnas. Beriame prieskonius, išmaišome ir verdame apie 25 minutes ant silpnos ugnies. Baigus virti smulkintuvo pagalba pertriname puodo turinį iki kreminės konsistencijos, pagal skonį dar pagardiname druska.…
Ciberžolės late
Sudėtyje yra: 7 ingredientai
Kategorija: Kava
Sudėtingumas: Lengvas

Ciberžolės late

2019 7 lapkričio 0 0 Nėra komentarų
220 peržiūros
1. Pakaitinkite pieną iki 60 laipsnių. 2. Sudėkite prieskonius, mažą žiupsnelį druskos ir kokosų aliejų. 3. Suplakite viską iki vienalytės masės. 4. Papuoškite gėrimą cinam
Taco keptuvėje – mėsos padažas takams, buritams, ryžiams
Paruošimo laikas: 30 minutės
Sudėtyje yra: 14 ingredientai
Sudėtingumas: Vidutinis

Taco keptuvėje – mėsos padažas takams, buritams, ryžiams

2019 7 lapkričio 0 1 Nėra komentarų
233 peržiūros
1. Keptuvėje ant kiek aukštesnės nei vidutinė kaitros įkaitinti aliejų. Dėti jautienos faršą ir, vis pamaigant šaukštu ir pamaišant, kepti, kol mėsa paruduos ir bus iškepusi. Svarbu skirstyti mėsą kepant, kad nesukeptų į didelį gabalą. Jei turite daugiau laiko, mėsą kaitinkite tol, kol visas skystis nugaruos. Jei skubate, tiesiog nupilkite…
Orkaitėje keptos bulvės
Paruošimo laikas: 50 minutės
Sudėtyje yra: 10 ingredientai
Kategorija: DaržovėsGarnyrai
Sudėtingumas: Lengvas

Orkaitėje keptos bulvės

2019 7 lapkričio 0 0 Nėra komentarų
878 peržiūros
Bulves gerai nuplauname ir supjaustome skiltelėmis. Visus sumaišytus prieskonius ir prieskonines žoleles beriame ant bulvių, paskaniname druska ir išmaišome, pilame alyvyvuogių aliejų, išmaišome. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi, išdėliojame bulvių skilteles ir šauname į orkaitę 40 minučių.
Kugelis su chorizo dešra
Paruošimo laikas: 60 minutės
Sudėtyje yra: 18 ingredientai
Kategorija: Bulvės
Sudėtingumas: Vidutinis

Kugelis su chorizo dešra

2019 23 birželio 0 0 Nėra komentarų
1676 peržiūros
Gaminame: Supjaustome kubeliais chorizo dešrą ir sudedame į sausą karštą keptuvę. Chorizo dešra gana riebi, tad papildomai riebalų pilti į keptuvę nereikia, jie išsiskirs iš dešros. Kartu su dešra pakename ir svogūnus. Kai svogūnai jau suminkštėję ir įgavę gražų atspalvį, į keptuvę beriame voveraites ar pievagrybius. Bulvių tarkavimo mašina sutarkuojame…
Greita pievagrybių sriuba su grietinėle
Paruošimo laikas: 30 minutės
Sudėtyje yra: 8 ingredientai
Sudėtingumas: Lengvas

Greita pievagrybių sriuba su grietinėle

2019 6 gegužės 0 0 Nėra komentarų
1188 peržiūros
1. Svogūną smulkiai sukapoti. Puode ištirpinti sviestą, apkepinti svogūną. 2. Morką stambiai sutarkuoti, pievagrybius supjaustyti riekelėmis. Sudėti į puodą, apkepinti kelias minutes, pamaišant, kol morkos ir grybai šiek tiek susileis. 3. Į puodą pilti apie 1.5 – 2 litrus vandens (priklausomai nuo to, kokio tirštumo sriubos norite). Kaitinti, kol užvirs.…
Tobulas bulvių ir sūrio apkepas pagal Julios Child receptą
Paruošimo laikas: 60 minutės
Sudėtyje yra: 8 ingredientai
Sudėtingumas: Vidutinis

Tobulas bulvių ir sūrio apkepas pagal Julios Child receptą

2019 6 gegužės 0 0 Nėra komentarų
378 peržiūros
1. Kepimo indą patrinkite perpus perjauta česnako skiltele. Tada ištrinkite jį sviestu (tam panaudokite daugmaž ketvirtadalį viso sviesto kiekio) sviesto pasilikite apkepo viršui). Aš naudojau 21×21 cm kvadratinę kepimo formą, bet tiktų ir apvali 21-24 cm forma. 2. Bulves nuskuskite ur supjaustykite plonomis 2-3 mm storio riekutėmis (būtinai plonomis, kitaip…
Minkšti vafliai su varške
Paruošimo laikas: 30 minutės
Sudėtyje yra: 9 ingredientai
Kategorija: Čirviniai blyniai
Sudėtingumas: Lengvas

Minkšti vafliai su varške

2019 6 gegužės 1 0 Nėra komentarų
416 peržiūros
1. Varškę išsukam su sirupu ir kiaušiniais. Naudojau blenderį. 2. Dedame pašildytą sviestą, kefyrą ir išmaišom iki vientisos masės. 3. Kitame inde sumaišom miltus, kepimo miltelius ir sodą. Jeigu yra galimybė – persijokit. 4. Po truputį miltus beriame į skystąją masę ir maišom, kol bus labai klampi tešla. Paliekam pailsėti…
Sausainiai “Saulėgrąžos”
Paruošimo laikas: 40 minutės
Sudėtyje yra: 9 ingredientai
Kategorija: Sausainiai
Sudėtingumas: Vidutinis

Sausainiai “Saulėgrąžos”

2019 6 gegužės 0 1 Nėra komentarų
747 peržiūros
Iš pradžių miltus sumaišykite su cukrumi. Įtarkuokite šaltą sviestą, pirštais sutrinkite viską iki trupinių. Įmuškite kiaušinį bei išminkykite tešlą. Palikite ją maždaug pusvalandžiui šaldytuve. Po to atvėsusią tešlą ant šiek tiek miltuoto paviršiaus iškočiokite (maždaug 4 milimetrų storio), išpjaukite norimo dydžio sausainius (aš pjoviau 5 centimetrų skersmens), sudėkite ant kepimo…
Suomiška lašišos sriuba
Paruošimo laikas: 30 minutės
Sudėtyje yra: 13 ingredientai
Sudėtingumas: Lengvas

Suomiška lašišos sriuba

2018 6 sausio 0 0 Nėra komentarų
1713 peržiūros
1. Į puodą dėkite žuvienės rinkinį, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Nugriebkite putas. Pasmulkinkite porą ir salierą, svogūną perpjaukite pusiau ir sumeskite į puodą. Pagardinkite druska, pipirais ir virkite ant mažos ugnies 15–20 minučių. 2. Nulupkite 2 bulves, pasmulkinkite ir suberkite į puodą. Virkite dar 20 minučių. Sultinį perkoškite. Bulves ir svogūną…
RegistracijaPriminti slaptažodį?
Vartotojo vardas
Slaptažodis
Patvirtinti slaptažodį
El. paštas
Įveskite vartotojo vardą arba el. pašto adresą, susietą su jūsų paskyra.