Ingredientas
- Visi ingredientai - „Virtuvės mitų griovėjų“ duonos abrikosų Actas Actas 9% acto acto 9% acto, 5 proc. agavos sirupo agavos sirupo (arba kito saldiklio) aguonų agurkas Agurkų agurkų (apytikriai, pjaustyto plonomis, ilgomis juostelėmis) agurkų (arba 1 ilgavaisio) agurkų (priklauso nuo dydžio) agurkų (šviežio, nedidelio) agurkų (trumpavaisių, neperaugusių) aitriosios paprikos Aitriosios paprikos miltelių aitriosios paprikos miltelių ,druskos Aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį) aitriosios paprikos miltelių (nebūtina) aitriųjų paprikų dribsnių aitriųjų paprikų padažo (arba neaštraus, kito mėgstamo) aitriųjų pipirų (nebūtina) alaus aliejaus aliejaus (apytikriai) aliejaus (arba sviesto) aliejaus (arba tirpinto sviesto) aliejaus (neutralaus skonio) aliejaus kepimui Aliejus aliejus kepimui Alitos putojančio vyno Alus, šviesus alyvų aliejaus Alyvuogių aliejaus Alyvuogių aliejus anakardžių riešutų ananasų ananasų (didelio, prinokusio) ananasų (pjaustytų kubeliais, šaldytų) ancho style aitriųjų paprikų ančiukų širdelių antienos (naudojau šlauneles, kumpelius, blauzdeles) antienos filė (naudojau „Tradicinius" pjausnius) antienos filė (su oda) antienos krūtinėlė su oda antienos krūtinėlės antienos krūtinėlės (marinuotų pjausnių) antienos krūtinėlės (su oda) antienos kulšelės (naudojau jau paruoštas "Confit") antienos kulšelės (su prieskoniais) anties šlaunelės apelsinų apelsinų sulčių apelsinų sulčių (šviežiai spaustų) Apelsinų sultys arbūzo (skaniau šalto) arbūzo (smulkiai pjaustyto minkštimo, be kauliukų) aštraus padažo augalinio aliejaus Augalinio aliejaus (kepimui) augalinio pieno (naudojau Naturli „DO NOT CALL ME M_LK“) auna antis aviečių aviečių (ar kitokių uogų, tinka ir šaldytos) aviečių sulčių avižinių dribsnių avižinių dribsnių (arba miežinių) avižinių dribsnių (naudojau trijų grūdų) avižinių dribsnių (paprastų, ne greito virimo) avižinių kruopų Avokadas avokadų avokadų (gerai prinokusių) aziliko lapelių BACARDI® Superior romo baklažanų baltojo vyno acto baltos žuvies filė baltųjų pipirų baltymų milteliai (galima pakeisti į 30 g varškės) balzamiko kremo balzaminio acto balzaminio acto (nebūtina) Balzaminis actas Bananai bananas bananų bananų (arba pagal skonį medaus ar klevų sirupo) bananų (didelių, sunokusių) bananų (didesnių arba 6 mažesnių) bananų (didesnių, labai gerai prinokusių, būtinai jau su taškeliais) bananų (gerai prinokusio) Bananų (gerai prinokusių) bananų (mažo) bananų (pjaustytų riekelėmis, šaldytų) baravykų barbekiu padažo (naudojome "Santa Maria" BBQ Sauce Original) barbekiu padažo (naudojome "Santa Maria" Smoky Hickory) batono batono riekelės baziliko baziliko (šviežio, arba šaukštelis džiovinto baziliko ar čiobrelių) baziliko (šviežių ar šaukštelio džiovintų) baziliko lapelių baziliko, šviežio beržų sulos (arba klevų sulos, galima ir nenaudoti) BEŠAMELIO PADAŽUI: Braškės braškių braškių (apytikriai) braškių (arba kitų mėgstamų uogų) Braškių džemas braškių džemo (arba kitokio mėgstamo džemo) bri sūrio brinzos sūris brokolių bruknių bruknių (šviežių ar šaldytų arba spanguolių) Bulves bulvių bulvių (apytikriai) bulvių (didesnių arba 8 mažesnių) bulvių (didesnių) bulvių (geriau mažesnių) bulvių (nedidelių) bulvių (vidutinio dydžio, virtų su lupenomis) bulvių (vidutinio dydžio) bulvių (virtų, didelių) bulvių (virtų) bulvių košės (ar trintų virtų bulvių) Bulvių prieskoniai Bulvių, didelių bulvių, mažų Burokėliai burokėlių burokėlių (virtų) burokėlių sriubos konservų burrata sūrio camembert sūrio čederio sūrio (ar kitokio mėgstamo) čederio sūrio (plonų) Česnakai Cesnakas česnakinės druskos Česnako česnako (arba 2, arba 0.5 šaukštelio aštresnių garstyčių ar krienų) česnako (arba česnako granulių) česnako (arba pagal skonį) česnako (didesnės) česnako (smulkinto) česnako granulių. česnako miltelių česnako miltelių (arba 1 išspaustos skiltelės česnako) Česnako miltelių (arba 1-2 skiltelės česnako) česnako miltelių (arba česnako pagal skonį) česnako miltelių (arba išspausto česnako) česnako miltelių (arba papildomos skiltelės česnako) česnako miltelių (arba trinto česnako) česnako miltelių (nebūtina) česnako, susmulkinta Česnakos čiabatos (ar kitos mėgiamos duonelės) cinamono cinamono (arba meduolių prieskonių) cinamono lazdelių Ciobreliai čiobrelių čiobrelių šakelių Citrina citrininių pipirų citrinos rūgšties citrinos žievelės citrinos žievelės (smulkiai tarkuotos arba citrinos sulčių) citrinų citrinų (išspaustų sulčių) Citrinų sulčių citrinų sulčių ,pipirų citrinų sulčių (arba svarainių sirupo ar kitos rūgštelės) citrinų sulčių (iš vienos nedidelės citrinos) citrinų sulčių (šviežiai spaustų) Citrinų sultys Coca Cola Ctrininių kepsnių prieskonių Cukinija cukinijų cukinijų (jaunos, didesnės) cukinijų (jaunos) cukinijų (nedidelių ar 1 didesnės) cukinijų (vidutinio dydžio) Cukraus cukraus ,druskos cukraus (apvoliojimui) cukraus (apytikriai) cukraus (arba pagal skonį) cukraus (nebūtina) cukraus pudros cukraus pudros (nebūtina) Cukraus pudros, cinamono cukraus uogienėms (naudojome Dansukker) Cukrus daržovių daržovių sultinio daržovių sultinio (arba vandens) Daržovių sultinys datulių (drėgnesnių) ddruskos,aitriosios paprikos miltelių (arba šviežios aitriosios paprikos) ,pipirų Degtinė degtinės degtinės (arba konjako) dešrelių dešrelių (kokybiškos sudėties) dešros, aštrios dilgėlių (didesnių arba 10 mažesnių) dižono garstyčių Drusk Druska Druskoa, pipirų Druskos druskos ,maltų juodųjų pipirų druskos ,sodos druskos (arba pagal skonį) druskos (malūnėlyje) druskos (naudojau „Piri piri“ ) Druskos ir pipirų druskos, pipirų druskos,cukraus druskos,pipirų Duona duonelės (naudojome "Toste" kvietines) duonos Duonos (sumuštinių) džiovintas čiobrelis (arba provanso ar itališkų žolelių) Džiovintas raudonėlis Džiovinti čiobreliai Džiovinto raudonėlio džiovinto raudonėlio ,druskos džiovinto raudonėlio (nebūtina) džiovintų abrikosų džiovintų baravykų Džiovintų bazilikų Džiovintų čiobrelių džiovintų čiobrelių (arba kelios šakelės šviežių) džiovintų figų džiovintų figų (minkštų, naudojome “Gėrybių rago”, vietoje figų tinka ir datulės ar razinos) džiovintų petražolių džiovintų slyvų džiovintų vaisių džiovintų žirnių džiovintų žolelių mišinio (naudojome "Santa Maria" Sodo prieskonines žoleles) Dziuveseliai džiūvėsėlių džiūvėsėlių apvoliojimui Džiųvėslių, maltų Faršas faršo faršo (pasirinkto) fermentinio sūrio fermentinio sūrio (arba kito mėgstamo) fermentinio sūrio (arba mocarelos) fermentinio sūrio (Ementalio tipo) Fermentinis sūris fetos sūrio fetos sūrio (nebūtina) fetos sūrio (trupintas) Fetos sūris figų forminės duonos garstyčios garstyčių garstyčių (naudojau Dižon, bet tinka ir kitokios) garstyčių (naudojau Dižono) garstyčių (neaštrių) garstyčių (švelnesnių arba 1 šaukštelio aštresnių) Garstyčių grūdeliai garstyčių grūdelių garstyčių sėklų gazuotas mineralinis vanduo gazuoto vandens Graikinių riešutų graikinių riešutų (gliaudytų, šiek tiek pasmulkintų) graikinių riešutų (nebūtina, žr. patarimus) graikiško jogurto graikiško jogurto (arba grietinės) graikiško jogurto (naudojome 10% riebumo, žr. patarimus) gramų migdolų granatų sulčių gražgarsčių Grietinė Grietinėlė Grietinėlė 36% riebumo Grietinėlės grietinėlės (kai kuriuose receptuose minima grietinė, bet aš gaminau su grietinėle) grietinėlės (naudojau riebią, bet tinka ir liesesnė) grietinėlės (riebios) Grietinėlės (skaniau riebi, bet tinka ir liesesnė) grietinėlės (tinka ir riebesnė, ir liesesnė) grietinėlės, 35% riebumo grietinėlės, 35% riebumo (arba grietinės, žr. patarimus) grietinės grietinės (15 - 20 %) grietinės (naudojau 20%, bet tinka ir kitokia, žr. patarimus) grietinės, 30% riebumo grietinės, 30% riebumo (šaltos) grikių grūdėtos varškės grūdėtųjų garstyčių grūstų juodųjų pipirų grūstų juodųjų pipirų ,druskos grybai grybų sultinio gvazdikėlių harisa prieskonių (galima keisti raudonos paprikos milteliais) himalajų druskos iceberg salotų ilgagrūdžių ryžių ilgavaisių agurkų imbiero Itališkų žolelių (ar provanso žolelių ar džiovinto čiobrelio) Įvairūs padažai jalapeno arba čili pipiriukų Jau paruoštos bulvių košės jautienos Jautienos faršas jautienos filė Jautienos kumpio arba filė atraižų Jogurtas/Grietinė jogurto, natūralaus Juodieji pipirai, malti juodojo šokolado juodojo šokolado (kokybiškesnio) juodojo šokolado (nebūtina) juodos duonos juodos duonos (plonų, didelių) Juodųjų alyvuogių juodųjų alyvuogių (be kauliukų arba žalių) juodųjų alyvuogių (be kauliukų) Juoduju pipiru juodųjų pipirų (grūdeliais) juodųjų serbentų juodųjų serbentų (gerai prinokusių) jūros druskos kajeno pipiro kakavos Kakavos (kokybiškos, nesaldintos) kakavos (kokybiškos) kalendros kalendros (arba petražolių ar krapų) kalendros (arba petražolių) kaparėlių (nebūtina, bet labai tinka) karamelizuoto kondensuoto pieno (kambario temperatūros) karbonadai kario prieskonių Karis karštai rūkyta dešra (didesnių) karštai rūkyto kumpio karštai rūkyto kumpio (arba mėgiamos dešrytės) Karštai rūkytos dešrelės karštai rūkytos šoninės (arba rūkyto kumpelio) Karštai rūkytų dešrelių karšto vandens karvutės saldainių kastinio (apytikriai, 1 indelio, arba kreminio varškės sūrio) kavos kavos (paruoštos) kavos (ruošiau iš Aroma Gold 100% Arabica) kavos (su pienu, šiltos) kedro riešutų Kefyras kefyro kefyro (šalto) Kepimo milteliai Kepimo miltelių kepimo miltelių (su nedideliu kaupuku) keptos antienos Kiauliena kiaulienos kiaulienos (išpjova) kiaulienos filė kiaulienos išpjovos kiaulienos išpjovos (ar kitokios mėsos) Kiaulienos karbonadų; (as naudojau kumpi su riebia mesyte) Kiaulienos karka kiaulienos kumpio (malto) kiaulienos nugarinės kiaulienos nugarinės pjausniai kiaulienos pjausnių (naudojau apie 400g nugarinės, bet tinka ir sprandinė) Kiaulienos prieskoniai kiaulienos šoninės kiaulienos šoninės (sūdytos) kiaulienos šoninės su odele kiaulienos šonkaulių kiaulienos sprandinės kiaulienos sprandinės (arba nugarinės) kiaulienos taukai kiaulpienių žiedų (nebūtina) Kiaušiniai kiaušiniai, virti kiaušinio kiaušinio baltymo Kiaušinio trynys Kiausinis Kiaušinių kiaušinių (aptepimui) kiaušinių (didelio) kiaušinių (didelių) kiaušinių (didesnio arba 2 mažų) kiaušinių (didesnio) kiaušinių (didesnių arba 3 mažesnių) kiaušinių (kietai virto) kiaušinių (kietai virtų) Kiaušinių (L dydžio) kiaušinių (naudojau M dydžio) kiaušinių (virtų) kiaušinių baltymų kiaušinių trinių kiaušinių trynių kietai virti kiaušiniai Kietasis sūris Kietojo sūrio kietojo sūrio (tarkuoto, naudojau "Džiugo") kietojo sūrio (tarkuoto) Kininių kopūstų klevų sirupo klevų sirupo (arba cukraus, karamelinio padažo, medaus ar kito saldaus padažo) klevų sirupo (arba eritritolio ar medaus ar kito saldiklio) klevų sirupo (arba kitokio saldiklio, galima nedėti visai) Kmynai kmynų kmynų (nebūtina) KNORR BULJONETĖ daržovių sultinys KNORR BULJONETĖ jautienos sultinys Kokoso drožlių kokteilinių vyšnių koldūnų "tortellini" su šonine Koldūnų (naudojau šaldytus nedidelius su kiaulienos įdaru) Kondensuotas pienas kondensuoto pieno, nesaldinto (apytikriai) kondensuoto pieno, saldinto kondensuoto pieno, saldinto (397 g) Konservuoti kukurūzai Konservuotos pupelės konservuotų avinžirnių (arba 240g virtų) konservuotų avinžirnių (arba virtų) konservuotų kukurūzų konservuotų kukurūzų (1 skardinės) konservuotų persikų konservuotų pomidorų konservuotų pomidorų savo sultyse konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų, be odelių) konservuotų pupelių konservuotų žirnelių (Švieži ar šaldyt) Kopūstas kopūstų kopūstų (naudojome jauną) kopūstų (nedidelės) Kotanyi malūnėlio ,,Cukrus ir cinamonas'' Kotanyi prieskoniai karbonadams krabų lazdelių krabų lazdelių (naudojau Viči) Krakmolas krakmolo krakmolo (su kaupu) Krapų krapų (smulkintų) krapų (stiebų) kreminės varškės kreminio sūrio kreminio sūrio (apytikriai) kreminio sūrio (Filadelfijos tipo) kreminio sūrio (nebūtina) krepšelių (ar daugiau, priklausomai nuo dydžio) krepšelių (arba šaukšelių) krevečių be kevalo kriaušių kriaušių (didelių, sunokusių) krienų krienų (arba aštresnių garstyčių) krienų lapų kubelio sultinio, vištienos kukurūzų (marinuoti) kukurūzų dribsnių kukurūzų kruopų Kukurūzų miltai kumino (arba kmynų naudojome "Santa Maria") kumpio kumpio ar dešros Kvapieji pipirai kvapiųjų pipirų kviečių gemalų kviečių sėlenų Kvietiniai miltai kvietinių miltų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C) kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D) kvietinių miltų (paprastų) kvietinių miltų (tinka ir beglitimiai, pvz., kukurūzų) lašišos filė lašišos filė (po ~200 gr) lašišos pjausnių Lauro Lauro lapai lauro lapelių lauro lapų lauro lapų (trupintų) lavašo (labai didelio arba 2 mažesnių) Lazanijos lakštų (apytikriai) lazdyno riešutų lazdyno riešutų (ar kitų mėgstamų) ledo gabalėlių Ledo kubelių ledų Ledukai ledukų likerio (mėgstamo) Likeris, Žagarės lydekos lydekos, karšto rūkymo Lydytas sūris lydyto sūrelio lydyto sūrio mairūno Majonezas Majonezo majonezo (arba augalinio aliejaus) majonezo (arba citrinos sulčių) majonezo (arba tepamo sūrelio) majonezo (kokybiško, arba grietinės, žr. patarimus) majonezo (kupino arba grietinės ar tepamo sūrelio) majonezo (žr. patarimus) MajonezoMajonezo Makaronai makaronų makaronų (virtų, naudojau spiralinius) makaronų kriauklių Malta mėsa Malta muskato riesutas Malta saldžioji paprika Maltas kuminas Maltas muskatas malti juodieji pipirai malto cinamono Malto kumino malto muskato malto muskato (arba keli tarkiai muskato riešuto) malto muskato (nebūtina) Maltos kalendros maltos lašišos ar kitos žuvies maltos mėsos Maltos paprikos miltelių maltos raudonosios paprikos maltų aguonų maltų džiūvėsėlių maltų džiūvėsėlių (apytikriai) maltų džiūvėsėlių (skardai pabarstyti) Maltų juodų pipirų maltų juodųjų pipirų maltų juodųjų pipirų ,drusko maltų juodųjų pipirų ,druskos maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį) maltų juodųjų pipirų (ir/ar kitų mėgstamų prieskonių) maltų juodųjų pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry) Maltų juodųjų pipirų ir druskos maltų kajeno pipirų Maltų kvapiųjų pipirų maltų linų sėmenų mangoldų lapų Manų kruopos Manų kruopų Marinuoti agurkai Marinuoti miško grybai Marinuoti pievagrybiai marinuotų agurkų marinuotų agurkų (daugmaž 3 vidutinio dydžio) marinuotų agurkų (mažų) marinuotų agurkų (naudojau saldžiarūgščius) marinuotų agurkų (nedidelių) marinuotų jalapenų marinuotų pievagrybių (ar šviežių, nedidelių) Marinuotų vištos sparnelių marinuotų voveraičių Martini Extra dry Martini Rosato maskarponės sūrio maskarponės sūrio (arba tepamo kreminio sūrelio) medaus medaus (arba klevų sirupo) medaus (arba pagal skonį, galima keisti cukrumi, klevų sirupu, stevija ar kt.) medaus (arba rudojo cukraus) Mėgstama užtepėlė mėlynių mėlynių (apie 200 ml) melynojo kurakao ( Blue Curacao - kartusis apelsinų likeris) menkės filė mėsos (virtos) MĖSOS PADAŽAS mėtų mėtų (nebūtina) mėtų (patiekiant, nebūtina) mėtų šakelių mielių migdolų (arba kitų riešutų, galima ir nedėti visai) migdolų (arba lazdyno riešutų, be odelių, smulkintų ir pakepintų) Miltai Miltų miltų (apvoliojimui arba džiūvėsėlių) miltų (naudojau Ekstra) miltų (naudojau kukurūzų) miltų (su kaupuku) mineralinio vandens mocarela sūrio mocarela sūrio (apytikriai) mocarela sūrio (ar kitokio mėgstamo) mocarela sūrio (mažais rutuliukais) Moliūgai Moliugas moliūgo minkštimo moliūgų (gryno svorio, be žievės ir sėklų) moliūgų (gryno svorio) moliūgų (nulupto ir be sėklų) moliūgų sėklų aliejaus Moliūgų tyrė moliūgų tyrės (žr. patarimus) morka Morkos morkos, mažos Morkų morkų (nedidelių) morkų (tarkuotų smulkia tarka) morkų (vidutinio dydžio) morkų (vidutinių) natūralaus gazuoto mineralinio vandens nerafinuoto cukraus (naudojome Dansukker) obuoliai Obuolių obuolių (didelių) obuolių (didesnio) obuolių (didesnių, apie 700 g jau išvalytų) obuolių (mažesnio arba 0.5 didesnio) obuolių (nedidelio, arba 0.5 didesnio, žr. patarimus) obuolių acto obuolių acto (9%) obuolių sirupo (arba svarainių sirupo ar klevų sirupo) obuolys Ožragės Pabarstukai padažo (glazūravimo) Paprika paprikos paprikos (raudona) paprikos miltelių paprikos miltelių (galima naudoti aitriosios) parmezano sūrio (tarkuoto) Parmezano sūris paukštienos arba kiaulienos sultinio arba vandens Paukštienos prieskonių perlinių kruopų persikų (mažų) persikų sulčių persikų želė (po 77 gr) persilado prieskonių (naudojome "Santa Maria") pesto pesto padažo (naudojau bazilikų, bet tinka ir kitoks) petražolė su šaknimis petražolės petražolių Petražolių (ar kitų žalumynų) petražolių (arba krapų) petražolių (smulkintų) petražolių (švežių, pjaustytų) petražolių (šviežių) picos papločio Pienas Pieniškas šokoladas Pieno pieno (batonui mirkyti) pieno (tinka tiek augalinis pvz. migdolų ar avižų, tiek karvės pienas) pieno miltelių Pievagrybiai pievagrybių pievagrybių (arba apvirtų miško grybų) Pipirai pipirai ,druska Pipirų pipirų ,druskos pipirų (naudojau Tellicherry) pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry) pipirų,druskos plaktos grietinėlės plaktos grietinėlės (nebūtina) poliarinės duonelės Pomidorai pomidoras pomidoro Pomidorų pomidorų (galima naudoti tiek šviežius, tiek smulkintus konservuotus) pomidorų (nedidelio) pomidorų (nedidelių) pomidorų (vidutinio dydžio) pomidorų (vyšniniai) Pomidorų padažas Pomidorų padažo pomidorų padažo (DAUMANTŲ) pomidorų padažo (naudojau Maggi itališką) Pomidorų pasta pomidorų pastos pomidorų tyrės (ar pomidorų padažo) Poras poro prancūziško batono prancūziško batono (paprasto batono arba baltos duonos) Prieskoniai prieskoniai ryžiams prieskoniai šašlykams prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių (raudonėlių, krapų, baziliko) prieskoninių žolelių (šviežių) prieskonių prieskonių (kiaulienos kepsnių) prieskonių (SANTA MARIA) prieskonių bulvėms prieskonių bulvėms (naudojome „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį) prieskonių marinavimui mišinio (naudojome "Santa Maria") prieskonių meduoliams (arba moliūgų pyrago prieskonių, žr. patarimus) prieskonių mėsai prieskonių mišinio (naudojome Santa Maria) prieskonių paukštienai prieskonių šašlykams prieskonių šašlykams (naudojome "Santa Maria") prieskonių šonkauliukams (arba kitų mėgstamų) prieskonių šonkauliukams (naudojome "Santa Maria" BBQ Rub for Ribs ) Prieskonių vištienai prieskonių vištienai (naudojome „Vegeta Natur“ auksinei vištienai) prieskonių žuviai Prieskonių, salotoms Provanso žolelės provanso žolelių pupelių (konservuotos) pupelių, konservuotų pūstų kruopų (naudojau burnotes, bet tinka ir kitokios, galima keisti 100 g avižinių dribsnių) putpelių kiaušinių raudonėlio raudonėlio (nebūtina) raudongūžių kopūstų raudono vyno (Kalėdinis) Raudonoji paprika raudonosios paprikos raudonosios paprikos (didesnės arba 2 mažesnių) raudonų vynuogių raugintų kopūstų Rausvųjų svogūnų rausvųjų svogūnų (arba paprasto) rausvųjų svogūnų (arba paprastų svogūnų) rausvųjų svogūnų (nedidelio) razinų Razinų (arba džiovintų spanguolių) razinų (galima nedėti) razinų (galite naudoti kitus džiovintus vaisius) Razmarinas ridikėlių ridikėlių (5 vidutinio dydžio) ridikėlių (ar kiek tik norite) riekės duonos riešutų riešutų (galima ir nedėti) riešutų (mėgstamų, smulkintų, aš naudojau pekano ir graikinius) riešutų (migdolų, graikinių, lazdynų) riešutų (naudojau kedrus) riešutų (naudojome “Gėrybių rago” skrudintus anakardžius su rūkyta paprika ir česnaku) riešutų (tinka bet kokie mėgiami arba galima nedėti) riešutų sviesto riešutų sviesto (arba medaus) riešutų sviesto (mėgstamo, naudojome “Gėrybių rago” anakardžių kremą NUTIS) riešutų sviesto (naudojome Gėrybių rago migdolų kremą “NUTIS”) rikotos sūrio (galima keisti saldaus pieno varške, kreminiu sūriu ar burata) rožių vandens Rozmarinai rozmarino rozmarinų šakelių Rudieji lęšiai rudojo cukraus Rūkyta vištienos krutinėlė rūkyto kumpio rūkytos dešrelės rūkytos dešros rūkytos jautienos (arba kiaulienos kumpelio, keptos sprandinės ar kt. mėsos) Rūkytos paprikos milteliai rūkytos paprikos miltelių rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos) rūkytos paprikos miltelių (galima naudoti aitriosios arba keisti džiovintu raudonėliu, kitais prieskoniais) rūkytos paprikos miltelių (nebūtina) rūkytos šoninės Rūkytos vištienos rūkytos vištienos (ar kitokios rūkytos mėsytės) rūkytos vištienos (arba kitos mėgstamos mėsytės) Rūkytos vištienos filė rupios druskos rupių kvietinių miltų Ryžiai Ryžių ryžių acto Salavijas saldaus aitriųjų paprikų padažo Šaldytos daržovės šaldytų daržovių (rinkausi rinkinį su morkomis, brokoliais, šparaginės pupelėmis) šaldytų vyšnių šaldytų žirnelių (arba šviežių) saldžios paprikos miltelių Saldžiosios paprikos miltelių saldžiųjų bulvių saldžiųjų paprikų salierų šaknų Salieru stiebai salierų stiebų (arba 1 raudonos saldžios paprikos) salierų stiebų (didesnių arba 4 mažesnių) salierų stiebų (nedidelių) Salotos salotų salotų mišinio šaltai rūkyta dešra (jautienos) šaltai rūkyta skumbrė (1 vidutinio dydžio) Šaltai rūkytas kumpis Šaltai rūkyto kumpio (arba šoninės ar kitokios rūkytos mėsos) šaltai rūkyto kumpio (jamon ar kito mėgstamo) šaltai rūkytos šoninės šaltai rūkytos šoninės (arba vytinto kumpio) šaltai rūkytos šoninės (plonų) sambal oelek aitriųjų paprikų padažas Šaukštai cukraus (koreguokite pagal savo skonį) šaukštai majonezo šaukštai medaus saulėgrąžų (apytikriai, žr. patarimus) saulėgrąžų aliejaus Saulėgražų aliejus Saulėgrąžų chalva Rimi saulėje džiovintų pomidorų saulėje džiovintų pomidorų (gryno svorio, nusunktų nuo aliejaus) Sausainiai sausainių sausainių (Gaidelio ar panašių) sausainių (Gaidelio tipo) sausainių (kvadratinių) sausų mielių sausų mielių (arba 42 gr šviežių mielių) sėklos (linų sėmenų, sezamų, moliūgų) sėklos (naudojau moliūgų ir saulėgrąžų sėklas) sėklų mišinio sezamo sėklų sezamų pastos tahini šilauogių silkių filė skiltelė žaliosios citrinos skrudintų sezamų aliejaus skysto medaus šlapių mielių sluoksniuotos tešlos slyvų (svoris su kauliukais) smidrų smulkintos jautienos (naudojome Krekenavos Grynuolių) smulkintų žalumynų sodos sodos (arba 0.5 šaukštelio kepimo miltelių) Sojos faršas Sojos padažas sojos padažo sojos padažo (naudojome sojos padažo (naudojome "Santa Maria") sojos padažo (šviesaus) Šokoladiniai sausainiai šokoladinio kremo šokoladinio kremo (arba riešutų kremo) Šokoladinio kremo nutella šokoladinio sirupo (pirktinio arba naminio, žr. patarimus) šokoladinių saldainių (geltonai, žaliai, raudonai glaistytų) šokolado šokolado (tarkuoto, papuošimui) šokolado (tinka tiek juodas, tiek pieniškas) Šoninė šonkaulių šonkaulių ( (juosta)) spalvotų arba baltų pabarstukų spanguolių špinatų špinatų (nebūtina) špinatų, šviežių starka (arba 50 ml spirito) stiklinė virtų pupelių stiklinės žemės riešutų sviesto sūdytos lašišos sūdytos lašišos (arba rūkytos) sūdytos lašišų filė (pjaustytos plonomis riekelėmis) sultenių Sultinio sultinio (arba vandens + sultinio kubelio) sultinio (arba vandens) sultinio (kuriame virė vištiena) Sultinio kubeliai sumuštinių duonos sumuštinių duonos "Virtuvės mitų griovėjai" sumuštinių duonos (naudojome viso grūdo) sūrio sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia riekelėmis) Sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia) sūrio (nebūtina) sūrio (tarkuoto) sūrio su melsvuoju pelėsiu (arba fetos ar kitokio sūrio) Sūris Suris su melsvuoju pelėsiu svarainių Šviesi bandelė Šviesi duona šviesios duonos šviesios duonos (arba kitos mėgstamos) šviesios forminės duonos Sviestas Sviestiniai sausainiai Sviesto sviesto (+ šiek tiek kepimui) sviesto (arba pagal skonį) sviesto (lydyto) sviesto (naudoju ghee, bet tinka ir paprastas sviestas ar aliejus) sviesto (šalto) sviesto (tirpinto) sviesto bei aliejaus pakepimui sviesto,aliejaus svieto kepimui Šviežia mėta (papuošimui) šviežios dešrelės (naudojau triušienos) Svogūnai Svogunas svogūno svogūno, susmulkinto svogūnų svogūnų (ar svogūno laiškų) svogūnų (didesnio arba 2 mažesnių) svogūnų (didesnių) svogūnų (mažo) svogūnų (nedidelio) svogūnų (nedidelių Svogūnų laiškai svogūnų laiškų svogūnų laiškų (galima ir nedėti) tabasko padažo (arba šiek tiek aitriosios paprikos, nebūtina) tamsaus alaus (nefiltruoto, arba obuolių sulčių, ar vandens) tamsios duonos tamsios duonos (arba kitos mėgstamos) tarkuoto meliono tekilos tilapijos file (arba kitos baltos žuvies file) tortilijų tortilijų (arba 1 didelio lavašo) tortilijų (ruputį didesnio skersmens nei kepimo forma) trijų pipirų mišinio tropinių vaisių koncentrato trupiniai tuno tuno aliejuje (apytikriai) uogų uogų (mėgstamų arba vaisių) uogų (tinka šaldytos ar šviežios braškės, serbentai ar kt.) vaflių (riešutinių) vaisių sodos gėrimo Vandens vandens (arba vištienos sultinio, + kiaušiniams išvirti) vandens (drungno) vandens (karšto) vandens (šilto) vandens (virimui) vandens arba daržovių sultinio Vanduo vanilės vanilės ekstrakto Vanilės pasta vanilės pastos (arba vanilinio cukraus) vanilinio cukraus vanilinio cukraus ,malto cinamono vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min. 1. Varškę, kiaušinio trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir grietinę gerai išsukite. Suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite. 2 Vanilinis cukrus vanilinių ledų Varškė varškės varškės (drėgnesnės, kvadratiniuose pakeliuose) varškės (geriau riebesnės) varškės (naudoju 9 proc. iš kvadratinių pakelių) varškės 9% varškės 9% (naudojome iš kvadratinių pakelių) vasabi (ar daugiau, pagal skonį) Vermutas vidutiniai pievagrybiai Vietos bulves virto kumpio virto kumpio (arba virtos dešros) viso grūdo kvietinių miltų vištienos faršo vištienos filė vištienos filė (ar kalakutienos) Vištienos krūtinėlė vištienos krūtinėlės vištienos krūtinėlės be kaulo vištienos kulšelės (ketvirčių ar kitos dalies) Vistienos slauneles Vištienos šlaunelių mėsa vištienos šlaunelių mėsos vištienos sultinio vištienos sultinio (arba daržovių sultinio) vištos krūtinėlė vorčesterio padažo vorčesterio padažo (arba pagal skonį) voveraičių vynuoginių pomidorų (arba vyšninių) Vynuogių vyšninių pomidorų Vyšnios, konservuotos vyšnių vyšnių (šviežių arba šaldytų) Vyšnių pomidorų vyšnių sultys (arba vyšnių sirupo ar skysčio nuo konservuotų vyšnių) žaliosios citrinos Žaliosios paprikos žaliųjų citrinų žaliųjų citrinų (arba 2 nedidelių geltonų) žaliųjų citrinų (arba paprastos citrinos) žaliųjų citrinų (reikės sulčių) žaliųjų žirnelių Žalumynai žalumynų žalumynų (krapų, petražolių, svogūno laiškų) žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų) žalumynų (krapų, svogūnų laiškų, petražolių, kalendros ar kitų) žalumynų (mėgstamų) žalumynų (nebūtina) žalumynų (smulkintų, petražolės, kalendros - viskas tinka) želatinos želės (naudojau 3 skirtingų skonių po pusę pakelio) žemės riešutų sviesto žemės riešutų sviesto (arba kitokio mėgiamo riešutų kremo) Žiediniai kopūstai ZIGMAS stintenių ikrų užtepėlės su krevetėmis ZIGMO šaltai rūkytos lašišos filė žirnių žuvies filė žuvies filė (lydekos, lašišos, menkės ar kt.) žuvies filė (šviežios, baltos) žuvies filė (tilapija, ešerys, otas, pangasija ir kt.) žuvies padažo žuvies pr žuvies prieskonių