Lietuvos virtuvė

Kreminė morkų sriuba
Paruošimo laikas: 35 minutės
Sudėtyje yra: 8 ingredientai
Sudėtingumas: Vidutinis

Kreminė morkų sriuba

2019 14 lapkričio 0 0 Nėra komentarų
198 peržiūros
Morkas ir bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome stambiau ir dedame į puodą su sultiniu. Ten pat keliauja ir česnako skiltelės bei stambiais kubeliais pjaustytas svogūnas. Beriame prieskonius, išmaišome ir verdame apie 25 minutes ant silpnos ugnies. Baigus virti smulkintuvo pagalba pertriname puodo turinį iki kreminės konsistencijos, pagal skonį dar pagardiname druska.…
Orkaitėje keptos bulvės
Paruošimo laikas: 50 minutės
Sudėtyje yra: 10 ingredientai
Kategorija: DaržovėsGarnyrai
Sudėtingumas: Lengvas

Orkaitėje keptos bulvės

2019 7 lapkričio 0 0 Nėra komentarų
190 peržiūros
Bulves gerai nuplauname ir supjaustome skiltelėmis. Visus sumaišytus prieskonius ir prieskonines žoleles beriame ant bulvių, paskaniname druska ir išmaišome, pilame alyvyvuogių aliejų, išmaišome. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi, išdėliojame bulvių skilteles ir šauname į orkaitę 40 minučių.
Kugelis su chorizo dešra
Paruošimo laikas: 60 minutės
Sudėtyje yra: 18 ingredientai
Kategorija: Bulvės
Sudėtingumas: Vidutinis

Kugelis su chorizo dešra

2019 23 birželio 0 0 Nėra komentarų
1594 peržiūros
Gaminame: Supjaustome kubeliais chorizo dešrą ir sudedame į sausą karštą keptuvę. Chorizo dešra gana riebi, tad papildomai riebalų pilti į keptuvę nereikia, jie išsiskirs iš dešros. Kartu su dešra pakename ir svogūnus. Kai svogūnai jau suminkštėję ir įgavę gražų atspalvį, į keptuvę beriame voveraites ar pievagrybius. Bulvių tarkavimo mašina sutarkuojame…
Greita pievagrybių sriuba su grietinėle
Paruošimo laikas: 30 minutės
Sudėtyje yra: 8 ingredientai
Sudėtingumas: Lengvas

Greita pievagrybių sriuba su grietinėle

2019 6 gegužės 0 0 Nėra komentarų
991 peržiūros
1. Svogūną smulkiai sukapoti. Puode ištirpinti sviestą, apkepinti svogūną. 2. Morką stambiai sutarkuoti, pievagrybius supjaustyti riekelėmis. Sudėti į puodą, apkepinti kelias minutes, pamaišant, kol morkos ir grybai šiek tiek susileis. 3. Į puodą pilti apie 1.5 – 2 litrus vandens (priklausomai nuo to, kokio tirštumo sriubos norite). Kaitinti, kol užvirs.…
Minkšti vafliai su varške
Paruošimo laikas: 30 minutės
Sudėtyje yra: 9 ingredientai
Kategorija: Čirviniai blyniai
Sudėtingumas: Lengvas

Minkšti vafliai su varške

2019 6 gegužės 1 0 Nėra komentarų
335 peržiūros
1. Varškę išsukam su sirupu ir kiaušiniais. Naudojau blenderį. 2. Dedame pašildytą sviestą, kefyrą ir išmaišom iki vientisos masės. 3. Kitame inde sumaišom miltus, kepimo miltelius ir sodą. Jeigu yra galimybė – persijokit. 4. Po truputį miltus beriame į skystąją masę ir maišom, kol bus labai klampi tešla. Paliekam pailsėti…
Sausainiai “Saulėgrąžos”
Paruošimo laikas: 40 minutės
Sudėtyje yra: 9 ingredientai
Kategorija: Sausainiai
Sudėtingumas: Vidutinis

Sausainiai “Saulėgrąžos”

2019 6 gegužės 0 1 Nėra komentarų
685 peržiūros
Iš pradžių miltus sumaišykite su cukrumi. Įtarkuokite šaltą sviestą, pirštais sutrinkite viską iki trupinių. Įmuškite kiaušinį bei išminkykite tešlą. Palikite ją maždaug pusvalandžiui šaldytuve. Po to atvėsusią tešlą ant šiek tiek miltuoto paviršiaus iškočiokite (maždaug 4 milimetrų storio), išpjaukite norimo dydžio sausainius (aš pjoviau 5 centimetrų skersmens), sudėkite ant kepimo…
RegistracijaPriminti slaptažodį?
Vartotojo vardas
Slaptažodis
Patvirtinti slaptažodį
El. paštas
Įveskite vartotojo vardą arba el. pašto adresą, susietą su jūsų paskyra.